Finalplats för LFM30 på Malmö Näringslivsgala

Som första och fortfarande enda måleriföretag är Schööns Måleri medlemmar i Lokal Färdplan Malmö, LFM30, som syftar till att implementera en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö. Idag går 2022 års upplaga av Malmö Näringslivsgala av stapeln och LFM30 är finalist i kategorin Miljö och hållbar utveckling. 

Byggsektorn står för mer än 20 procent av Malmös totala klimatpåverkan och i Malmös stads budget 2019 finns ett uppdrag att ta fram strategier för klimatneutralt byggande som grundar sig i målen för Agenda 2030. Alla anslutna i LFM30 har avgett ett löfte om att halvera sin klimatpåverkan från nuläge till år 2025. Det övergripande målet till 2030 är en klimatneutral bygg- och anläggningssektor i Malmö med netto noll CO2-utsläpp.

Malmö Näringslivsgala syftar till att lyfta och hylla företag och personer som på olika sätt betytt mycket, gjort en speciell insats eller utmärkt sig på olika sätt inom kategorierna. Pristagarna väljs ut av en jury av bland annat tidigare pristagare, representanter från staden och andra aktörer inom näringslivet med kunskap i just den kategorin. LFM30 är en av tre finalister till priset Malmö stads näringslivspris inom miljö och hållbar utveckling.

Juryns motivering till LFM30:
Med löftena om halverade klimatutsläpp till 2025 och klimatneutralitet senast 2030 har över 190 bygg- och anläggningsaktörer i Malmö anslutit sig till LFM30* för att visa på kraften i samverkan för en klimatomställning och ett klimatneutralt byggande. Det lokala arbetet sprider ringar på vattnet, nationellt, internationellt och till andra branscher. Ett hoppingivande initiativ som visar att alla¸ såväl lokalt som globalt, kan ta sitt ansvar och bidra till ett fossilfritt samhälle genom att tänka nytt tillsammans för att försöka lösa våra klimatproblem.

2019 var Schööns Måleri nominerade till och vann pris på samma gala i kategorin Mångfald och vet därför precis vilken nervositet Andreas Holmgren, ordförande i ledningsgruppen, Rikard Sjöqvist, styrelseordförande, och alla vi andra i LFM30 känner just nu. Vi önskar er ett stort lycka till ikväll, oavsett hur det går så är LFM30 vinnare!

Fotograf: Asaf Kliger

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre surfupplevelse. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.