Kronprinsen

Snabbfakta om måleriprojektet:
Invändig målning vid renovering
Malmös tredje högsta byggnad
Målning utförd 2020-2022

28 våningar mosaikfasad

Kvarteret Kronprinsen omfattar 730 hyreslägenheter i fem huskroppar, varav den mest utmärkande är det 28 våningar höga huset med en mosaikfasad i olika blå nyanser. I anknytning till husen finns matbutik, vårdcentral, restauranger och flertalet butiker. Kronprinsen byggdes 1964 och var Malmös högsta byggnad fram till 2005 då Turning Torso stod klar.

Invändig målning

Sedan 2018 har projektet med att utföra stambyte, fasadrenovering, ombyggnad av stadscentrum och konvertering av kontor till lägenheter varit i full gång. Alla delar i projektet förväntas vara klara under 2024. Vi har varit, och är fortfarande, på plats och tar hand om målning invändigt i samband med stambyte och fasadrenovering samt ombyggnationen av lokalerna i markplan, garage under huset och kontorslokaler.

Invändig målning

Kvarteret Kronprinsen är en av Sveriges största byggarbetsplatsers där det vissa dagar rör sig över 300 byggarbetare som arbetar i alla de olika delarna av det komplexa projektet. Vi är mycket stolta över att vara en del av renoveringen av en av Sveriges högsta skyskrapor!

Se fler referenser