Hållbarhetsrapport 2021

Det är med stolthet vi presenterar vår första hållbarhetsrapport i Schööns Måleris historia. Vi har arbetat aktivt med hållbarhet under en lång tid vi tror att en årlig hållbarhetsrapport kommer göra det enklare för våra kunder och samarbetspartners att se utvecklingen i vår verksamhet och våra mål framåt. 

I vår hållbarhetsrapport redogör vi för vad hållbarhet betyder för oss, våra hållbarhetsmål, Framtidens Måleri, framsteg som gjorts över året och konkreta exempel på hur vi arbetar hållbart i vardagen. Ta del av sammanfattningen eller läs hela 2021 års rapport nedan.

Två av våra projekt under 2021. Vänster: Eden, miljöcertifierad nyproduktion av kontor på Hyllie. Höger: Kronprinsen, målning invändigt i samband med stambyte och fasadrenovering i ett av stadens landmärken. 

RAPPORTEN I KORTHET

Hållbarhet för oss innebär att kunna skapa miljöer som håller över tid och som innefattar kvalitativt måleri understött av en hållbar affärsmodell. Vi är länken mellan producent och kund/slutkonsument och är i många fall omgiven av företag åt båda håll. Vår hållbarhetsambition är därför att påverka och driva hållbarhetsfrågan i alla företagsled.

Vi är medvetna om att vår affärsverksamhet påverkar klimat och miljö, både positivt och negativt. Därför vill vi att vår verksamhet skall präglas av en helhetssyn där klimat- och miljöpåverkan beaktas i alla led, från inköp av produkter till de tjänster vi tillhandahåller.

Framtidens Måleri är benämningen på Schööns Måleris hållbarhetsarbete, där utgångspunkten från start har varit att leverera högkvalitativa och kostnadseffektiva måleritjänster med noll klimatpåverkan. Denna målsättning är ett sätt för oss att framtidssäkra vårt marknadserbjudande men också att driva på den hållbara omställningen i bygg- och anläggningsbranschen.

Som ett familjeföretag är långsiktighet naturligt för oss och sedan starten 1918 har våra ledord varit kvalitet före kvantitet. Vi jagar aldrig volymer utan fokus ska vara en leverans av genomgående hög kvalitet och att överträffa våra kunders förväntningar. Genom omställningen #framtidensmåleri ska vi genom ett aktivt miljö- och klimatarbete över tid generera en positiv klimatpåverkan. Det är en resa jag verkligen ser fram emot som kommer utveckla verksamheten med en tydlig position på marknaden för att kunna finnas i minst 100 år till. 

Victor Schöön, vd Schööns Måleri

SIFFROR FRÅN 2021

  • 2021 målade vi cirka 450 000 m² (nyproduktion) med ett totalt utsläpp på 0,375 kg CO2e/m². Konventionell måleritjänst som har ett motsvarande utsläpp på 0,5 kg CO2e/m².
  • Under 2021 var 11,5 procent av våra anställda kvinnor. Rikssnittet för måleribranschen under samma period var 9,9 procent.
  •  Sedan föregående år har vi minskat vårt avfall med 12,1 procent. Vi har även ökat mängden återvinningsbart avfall med 4,6 procent.

Hållbarhetsrapporten för 2021 finns att läsa i sin helhet nedan. Eventuella frågor kan ställas till hållbarhetsansvariga Emma Ståhl på emma@schoonsmaleri.se.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Den här webbplatsen använder cookies för att ge dig en bättre surfupplevelse. Genom att surfa på denna webbplats godkänner du vår användning av cookies.